Despre noi

Cooperativa a luat fiinta in 2017 la initiativa dr.ing. Bekes Arnold Agoston, avand ca scop formarea unui colectiv de fermieri care sa reprezinte o forta mai puternica pe piata agricola prin asociere.

Membrii sunt fermieri cuprinsi cu suprafete incepand de la 100 HA pana la 350 de HA. Fermierii individual s-ar fi descurcat mai dificil datorita schimbarilor economice rapide si multiple.

Datorita cooperativei, membrii lor au reusit, prin Programul National Pentru Dezvoltare Rural, construirea unui depozit de cereale in municipiul Carei, oras care reprezinta centrul distantei favorabile pentru toti membri la achizitonarea cerealelor.

Cooperativa a mai reusit sa acceseze un proiect, tot prin Agentia Pentru Finantarea Investitiilor Rurale. Acest proiect cuprinde achizitii de utilaje agricole care sa satisfaca in timp util si in conditii optime nevoile membrilor, prin aceasta aducand membrilor un surplus de productie si de calitate a productiei. Datorita calitatii si cantitatii productiei obtinute de membrii cooperativei, s-a identificat nevoia de a investi in procesarea productiei obtinute de catre membrii. Astfel, cooperativa a luat decizia de a achizitiona o presa de ulei, prin care va produce ulei presat la rece, din floarea soarelui, soia, rapita, seminte de dovleac si seminte de in.